2013. június 22., szombat

Epres rebarbaralekvár

Még mindig van eper és van rebarbara is, egy jó kis epres rebarbaralekvárnál nincs jobb a hideg téli estéken. Csupán egy ötlet a korai órákban, hiszen szombat van és sok helyen piacnap, ha pedig megtetszik K. Réka kolléganőnk receptje, még ma elkészíthető ez a zamatos, különleges lekvár.

Elkészítési idő: 40 perc. A rebarbarából kellemesen savanykás lekvárt nyerünk, amit sütemények ízesítésére használhatunk.

10-12 db arasznyi hosszú rebarbaraszár, 1 kg eper, 50 dkg cukor, szalicil. 

1. Az epret megmossuk, leszárazzuk, és egy lábasban lassú tűzön 15-20 percet főzzük.
2. Ezalatt a rebarbaraszárakat megmossuk, meghámozzuk, és 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
3. Ha az eper már negyedórányit főtt, hozzáadjuk a rebarbaraszárakat és a cukrot, majd még kb. 5 percet főzzük.
4. Forrón üvegekbe töltjük, majd miután kihűlt, szalicilt szórunk a befőttesüvegekbe és lekötjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: