2013. június 23., vasárnap

Gombás-hagymás rostélyos

Igazi vasárnapi főétel! És tekintve, hogy a meleg, esős időjárásnak köszönhetően rengeteg a gomba, igazán időszerű elkészíteni. A finomságot Rita készítette, hozzá a gombát férjura hozta, aki hegyimentő és igazi erdőjáró ember.

Elkészítési idő: 1 óra. Az egyik legfinomabb főétel a hagymás rostélyos. Ha ezt megbolondítjuk némi friss, erdei gombával, akkor biztos sikert arathatunk szeretteink körében.

60 dkg sertéscomb, 20 dkg erdei gomba (csiperke, szegfűgomba, vargánya, laskafélék stb.), 5 fej hagyma, 4-5 zöldhagyma, só, bors, pirospaprika, liszt, olaj, tejföl. 

1. A hagymát és a gombát megpucoljuk, megmossuk és szeletekre vágjuk.
2. A sertéscombot megmossuk, felszeleteljük, kipotyoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd forró olajban kérget sütünk mindkét oldalára. Tányérba szedjük, és lefödve melegen tartjuk.
3. Abban az olajban, amiben a hús sült, üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával, és néhány percig kis lángon pároljuk.
4. Ekkor a gombát a húsra tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk.
5. Tejfölös habarással sűrítjük, körítésként rizibizit vagy krumplipürét adunk mellé. Tálaláskor tejfölt adhatnuk hozzá.

Jó tudni!
* Ha nincs erdei gomba, akkor termesztett gombából is elkészíthetjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: