2013. július 10., szerda

Csirkés töltött paradicsom

Mi mást is lehetne hét közepén összedobni, ami finom és laktatós, ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető, mint ezt a pompás töltött paradicsomot! Annál is inkább, mert nagyon olcsó a paradicsom, egy kis csirkehús akár maradékból is akad a ház körül, s a "hűtővizit" után csak annyi teendőnk van, hogy pikk-pakk, néhány perc alatt összehozzuk Rita pompás salátáját.

Elkészítési idő: 30 perc. Ízletes és mutatós nyári étel, amit akár előételként, akár főételként tálalhatunk.

12 paradicsom, 1 csirkemellfilé, gulyáskrém, egy pohár tejföl, 4 főtt tojás, 20-30 dkg sajt, bors, petrezselyemzöld. 

1. A csirkemellet apró kockára vágva vajon fehéredésig dinszteljük, majd hozzáöntjük a tejföllel elkevert gulyáskrém felét. Fedő alatt puhára pároljuk.
2. A paradicsomot háromnegyed résznél elvágjuk, kiskanállal kikaparjuk a belsejét, és a kész, langyosra hűlt csirkemellett belekanalazzuk.
3. Meglocsoljuk bőven a paprikás öntettel, reszelt sajttal meghintjük, főtt tojással tálaljuk.

Jó tudni! 
• A paradicsom belsejéből kikapart velőt hozzáadhatjuk a csirkehúsos töltelékhez.
• Sót nem indokolt használni, a gulyáskrém kellő mennyiséget tartalmaz, kóstolás után, ha szükséges, lehet sózni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: