2013. szeptember 11., szerda

Csirkecombok padlizsánágyon

Vídítsuk fel ezt a szürke szerdai napot egy parádés fogással! Akik napközben elfoglaltak, azok készítsék el vacsorára, vagy mentsék a receptet vasárnapra. Mindenképp B. Rita pompás főfogása olyan étel, amit érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: 1-1,5 óra. Bár időigényes és több fázisú a feladat, megéri elkészíteni az alábbi, kimondottan ünnepi fogást. 

8 felső csirkecomb, egy nagyobb méretű vagy két kisebb padlizsán, 30 dkg apró újburgonya, 30 dkg párolt zöldborsó, egy citrom, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, olaj, méz, vaj. 

1. A csirkecombok bepácolásához elkészítjük az alapot: 3 evőkanál olajban elkavarjuk a zúzott fokhagymát, egy evőkanál citrom levét, egy evőkanál mézet. Ezzel kenjük be vékonyan a combokat, fél órára hűtőszekrénybe tesszük. 
2. A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk, és forró olajban megsütjük, szalvétán lecsepegtetjük. 
3. A zöldborsót vajon megfuttatjuk, enyhe sós vízben megpároljuk. 
4. A csirkecombokat besózzuk, enyhén borsozzuk, grillen addig sütjük, míg a bőre enyhén pirosodni kezd. 
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a sült padlizsánszeleteket, ráhelyezzük a félkész csirkecombokat, és kb. 20 perc alatt előmelegített (200 fokos) sütőben készre sütjük. 
6. Az apró burgonyát alaposan megmossuk, olajozott tepsibe tesszük, megsózzuk, és sütőben szép ropogósra sütjük. 
7. Amint elkészültünk, ízlésesen tálaljuk a padlizsános csirkecombot, sült burgonyával, zöldborsóval.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: