2013. szeptember 21., szombat

Gulyáskrém

Nahát, a tegnap rekordot értünk el a nézettséget illetően, ugyanis több mint hétszázan keresték fel a blogunkat és ezzel meghaladtuk a tízezres nézettségi mutatót, ami egy alig háromhónapos blogtól szép teljesítmény. A rekorderedményhez hozzájárult az is, hogy az Alíz zakuszkareceptjét több mint 460-an nézték meg csak a tegnap és 100-nál is többen voltak kíváncsiak K. Réka ketchupreceptjére. A rekordnézettségen felbuzdulva, arra gondoltunk, hogy mielőtt indulna az élet, közzétesszük Alíz pompás gulyáskrém receptjét is, ha valakinek megtetszene és elkészítené, legyen ideje még zöldséget is vásárolni.

Elkészítési idő: 2-3 óra. A gulyáskrém kiváló ételízesítője lehet gulyásoknak, pörkölteknek, tokányoknak, de fogyaszthatjuk szalonna mellé mártogatósként is. 

1,5 kg paradicsom, 8 db kápiapaprika, 8 db paradicsompaprika, 7 db közepes hagyma, 1 fej fokhagyma, 2 db csípős paprika, 1 kiskanál szemes bors, 1 kiskanál szegfűbors, 2 kiskanál köménymag, 1 babérlevél, só és cukor, ízlés szerint, 1 kiskanál befőzőpor. 

1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd egy fazékban, lefödve, közben többször is megkavargatva puhára főzzük. 
2. Ezután zöldségpasszírozón vagy ennek hiányában szitán átpasszírozzuk. 
3. Az így nyert zöldségpépet feltesszük főni, hozzáadjuk a gézbe kötött fűszereket, majd lassú tűzön addik főzzük, amíg krémes állagú lesz. Az utolsó tíz percben ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, belekavarjuk a befőzőport, majd forrón üvegekbe szedjük, ledugaszoljuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 

Jó tudni! 
• Ha nem akarjuk, hogy csípős legyen a gulyáskrémünk, egyszerűen hagyjuk ki belőle a csípős paprikát.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nekem volna egy olyan kérdésem hogy ha nem olyan túl hideg a kamra akkor még áll e télire?

Alíz írta...

Akkor is megáll télire. :)