2013. szeptember 4., szerda

Őszibarackleves sárgadinnyegömbökkel

Könnyű, nyári leveske, ami akár desszertnek is beválik. Alíz levese még azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem rajonganak  a gyümölcslevesekért.

Elkészítési idő: 30 perc. Nagyon ízletes, könnyű gyümölcsleves meleg nyári napokra. Elkészítése nem időigényes, és hűtőben másnapra is tárolható.

6-8 db őszibarack, fél sárgadinnye, cukor ízlés szerint, 2-3 fahéjdarabka, 2-3 db szegfűszeg, citromlé, citromdarabka, 1 evőkanál tejszín ízű pudingpor. 

1. A barackot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk, kimagozzuk, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Levét ízlés szerinti mennyiségű cukorral, citromhéjjal, illetve a teatojásba rejtett fűszerekkel fövés közben ízesítjük.
2. Ha a barack megpuhult, kidobjuk a levesből a fűszereket, és a gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük vagy szűrőn átpasszírozzuk.
3. A gyönyörű sárga levest újra felforraljuk, és igény szerint kevés citromlével meg cukorral ízesítjük, majd besűrítjük a kevés vízben feloldott pudingporral.
4. Tálaláskor a jól behűtött levesbe csinos sárgadinnyegombócokat szaggatunk levesbetétnek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: