2013. szeptember 23., hétfő

Paradicsomlé

A házi paradicsomlé nem csak finom és egészséges, de elkészíteni is roppant egyszerű. Egyetlen akadálya csupán az lehet, hogy nincs megfelelő eszköz a paradicsomlé sajtolásához. Nos, ez ne okozzon gondot, minden edényüzletben lehet vásárolni paradicsompasszírozót meglehetősen alacsony árban, ráadásul egyszer kell megvenni és évekig tart. Így hát, amíg még lehet a piacokon paradicsomot vásárolni, érdemes megragadni az alkalmat és házilag elkészíteni a paradicsomlét. K. Réka receptje annyira egyszerű, hogy kezdők is próbálkozhatnak vele.

Elkészítési idő: 1,5 óra. A paradicsomlé készítése nagyon egyszerű, érdemes időt fordítani rá, mert a házilag készített paradicsomlé mentes minden adaléktól. 

5 kg paradicsom, só ízlés szerint. 

1. A paradicsomot megmossuk, félbe, negyedekbe vágjuk és paradicsompréssel kisajtoljuk a levét. 
2. A paradicsomlevet egy edénybe főni tesszük, ízlés szerint sózzuk, és kb. 30-35 percet főzzük. 
3. Forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük, száraz dunsztba tesszük. 

 Jó tudni! 
• Ha ivólének készítjük, tetszés szerint ízesíthetjük zellerzölddel, babérlevéllel, csípős paprikával.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: