2013. szeptember 10., kedd

Tarhonyás lecsó kolbásszal

Ha sok a zöldség, célszerű lecsót készíteni, hiszen ilyenkor ősz elején nincs is jobb étel, mint egy tányér finom lecsó. J. Ildikó lecsója attól különleges, hogy tarhonyával készült. Amúgy a lecsóra is érvényes az "ahány ház, annyi szokás" szólás, de akár abban is egyetérthetünk, hogy ugyanaz a háziasszony sem készít két egyformát.
Elkészítési idő: 40 perc. Ennek a lecsónak az egyetlen különlegessége, hogy tarhonyával dúsítottuk. 

4 fehérhagyma, 8-10 paprika, 4 paradicsom, 15 dkg tarhonya, 30 dkg kolbász, 1 dl olaj, petrezselyemzöld, só, bors, fűszerpaprika. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és paradicsomot apró kockára, a paprikát csíkokra vágjuk.
2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadunk egy kiskanál fűszerpaprikát, majd a csíkokra vágott paprikát, a petrezselyemzöldet, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. 
3. Amikor félpuhára főtt a paprika, beletesszük a tarhonyát, és tovább főzzük, ameddig teljesen megkészül. 
4. Ekkor tesszük bele a paradicsomot és a karikára vágott kolbászt, majd összefőzzük a lecsót. 

Jó tudni! 
• A lecsó készítésénél nincs szabály, a hozzávalók arányát ki-ki ízlése szerint növelheti vagy csökkentheti.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: