2014. január 14., kedd

Aszalt szilvás csirkeleves

Finom téli leves K. Rékától. Az aszalt szilvás csirkelevest farsangi napokra ajánljuk.

Elkészítési idő: 1 óra. A Gyergyó vidékén poékalevesként ismert hagyományos leves csirkehúsos változata. 

Leves: 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 fej hagyma, 50 dkg kicsontolt csirkemell, 8-10 db aszalt szilva, babérlevél, só, bors. 
Csipetke: 1 tojás, 3-4 liszt evőkanál, pici víz, só. 
Rántás: 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt. 

1. A zöldségeket megpucoljuk és apróra vágjuk. 
2. A csirkemellet felkockázzuk, és a zöldségekkel együtt sós vízben főni tesszük. 
3. Miután felfőtt, babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük. 
4. Közben elkészítjük a csipetkét: egy tálban elkeverjük a tojást pici sóval és a liszttel, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy enyhén folyós állaga legyen. 
5. A félig megfőtt levesbe nokedliszaggatóval vagy mokkáskanállal apró csipetkéket teszünk, majd belerakjuk az aszalt szilvát is, és készre főzzük. 
6. Elkészítjük a rántást, és besűrítjük vele a levest, majd tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: