2014. január 21., kedd

Sertéskaraj fordított körettel

Mókás étel farsangi mulatságokra, ugyanis a köret a hús közepében van, amire nem számítanak a vendégek. 

Elkészítési idő: 1-1,5 óra. Igazi mókás farsangi fogás, aminek trükkje a sertéskaraj belsejébe rejtett krumpliköret. 

Személyenként 1 dupla szelet sertéskaraj, szeletenként 2 közepes főtt burgonya és 2-3 hagymakarika, só, bors, pirospaprika ízlés szerint. 
Tárkonyos mártogatós: 1 dl tejföl, csipetnyi tárkony. 

1. A duplára vágott sertéskaraj mindkét részét kipotyoljuk, vigyázva, hogy a hússzeletek ne szakadjanak ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. 
2. A kiklopfolt sertéskaraj egyik felére halmozzuk a karikára vágott burgonyát és a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, majd ráhajtjuk a másik felét, és fogvájóval vagy hústűvel lezárjuk a szeleteket. 
3. A lezárt szeleteket vékonyan olajozott vagy zsírozott alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és sütőbe téve addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Végül óvatosan kibontjuk az alufóliából és néhány percig még pirítjuk. 
4. Amíg a karaj megsül, elkészítjük a tárkonyos mártogatóst: a tárkonyt finomra vágjuk és belekavarjuk a tejfölbe. 
5. A karajt ujjnyi vastagra szeletelve a tárkonyos mártogatóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: