2014. február 23., vasárnap

Dióval, mazsolával töltött sült alma

Még egy gyors és igen finom desszert, főleg azoknak, akiknek vasárnapra nem sikerült készíteni valami finom sütemény. Ha netán estérre vendégek ígérkeznek, akkor érkezésükig lazán el lehet készíteni és a siker sem marad el - ezt a desszert készítője, S.Ildikó is garantálja.

Elkészítési idő: 15 perc. 

Személyenként 2 nagy alma, 2 evőkanál darabosra vágott dió, 1 evőkanál mazsola, 2-3 evőkanál rum, csipetnyi őrölt fahéj, 1 evőkanál méz. 

1. Az almákat megmossuk, szárazra törüljük, tetejüket levágjuk, és karalábévájóval üreget vájunk bele.
2. A darabosra vágott diót megpirítjuk, a mazsolát rumba áztatjuk. 
3. A diót és a rumból leszűrt mazsolát a mézzel összekeverjük, fahéjjal ízesítjük, és az almák üregébe töltjük. 
4. Egy tűzálló tálat vagy egy teflonos tepsit kikenünk vajjal, és a töltött almákat belehelyezzük. 180 Celsius-fokon 20 percet sütjük, melegen vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: