2014. február 14., péntek

Joghurtos-majoránnás halszelet

Jól esik néha egy kis könnyű húst enni a disznóvágások utáni sok füstölt, zsíros étel után. Együnk hát halat! A képen látható halétel előnye, hogy kevés a szénhidrát tartalma így a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 1,5 óra. A megadott mennyiség négy adagnak felel meg, az összadag szénhidráttartalma 40 g. Egy adag szénhidráttartalma: 10 g, amihez hozzáadódik a köret szénhidráttartalma. 

8 szelet filézett fehér húsú tengeri hal, 4 közepes fej vöröshagyma (kb. 35 dkg), 2 doboz (3 dl) natúr joghurt, só, vaj, majoránna ízlés szerint. 

1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy vajjal kikent tűzálló üvegtálba fektetjük úgy, hogy a tál alját több rétegben teljesen befedje. 
2. A halszeleteket enyhén megsózzuk és a hagymaágyra fektetjük egymás mellé. 
3. A joghurtot összekeverjük a felaprított friss majoránnával, és ezt a keveréket ráöntjük a halszeletekre. 
4. Lefedjük a tálat, és kb. 40-45 percen keresztül közepes lángon sütőben sütjük. 
5. Köretként grillezett zöldséget kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: