2014. február 19., szerda

Rakott krumpli másként

Nagyon finom maradékhasznosító recept Alíztól, amit akkor érdemes elkészíteni, ha maradt egy darab sertéshús, amivel nincs, amit kezdenünk. Természetesen, vehetünk direkt erre a célra is húst.

Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc. Érdekes változata a rakott krumplinak, egytálételként is tálalhatjuk. 

1,5 kg burgonya, 0,5 kg sertéscomb, 1-2 fej hagyma, 5-10 dkg vaj, só, bors. 

1. A burgonyát meghámozzuk és kb. félujjnyi vastagságú karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és a burgonyához hasonló karikára vágjuk. 
2. A sertéscombot a burgonyakarikák méretéhez hasonló darabokra vágjuk. 
3. Egy tűzálló üvegedényt vagy lábost kivajazunk, és belerétegeljük a hozzávalókat: alul teszünk egy sor burgonyát, rá húsdarabkákat, majd hagymakarikákat, aztán fűszerezzük sóval, borssal. A rétegelést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetején hagymakarikáknak kell lenniük, és tehetünk rá egy evőkanálnyi vajat. 
4. Az edényt lefödjük és forró sütőben addig sütjük, amíg a hús és a krumpli megpuhul. 
5. Reteksalátával vagy savanyúsággal tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Nem kell aláönteni sem vizet, sem egyéb folyadékot, a nyers hozzávalók engednek annyi levet, amiben megkészül az étel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: