2014. február 2., vasárnap

Régimódi lepény új köntösben

Van olyan néha, hogy belénk bújik a "kisördög" és egy régi, jól bevált recepten "igazítunk", változtatunk egyet. No, nem mintha az eredetiben nem lenne jó, csak a változtatás kedvéért. Bizonyára ilyen gondolatok vezérelték Ritát is, amikor a régi, nagyanyáink korabeli lepényt naranccsal tette ízletesebbé. 

Elkészítési idő: 40 perc. Ez a lepény hajdanán tehéntúróval, almával készült, új köntös rajta most a narancs. 

Alaptészta: fél csésze lágy zsír, fél csésze házitejföl, két csésze liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál ecet. 
Töltelék: 3 narancs, egy narancs reszelt héja, porcukor és fahéj ízlés szerint, illetve kandírozott narancshéj. 

1. A hozzávalókat egy tálba öntve alaposan összedolgozzuk, és amíg a töltelék elkészül, hideg helyen pihentetjük a tésztát. 
2. A töltelékhez a narancsokat apró cikkekre vágjuk, elkeverjük a porcukorral. 
3. A lepény tésztáját kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit és rászórjuk a tölteléket.180 fokon 20 perc alatt szép világosra sütjük. 
4. Fahéjas porcukorral és kandírozott narancshéjjal megszórjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: