2014. március 24., hétfő

Gyömbéres csirkemell hagymamártásban

Pikáns, finom főétel, amit a gyömbér tesz különlegessé. A gyömbér jótékony hatásairól nem csak szakácskönyvek és természetgyógyószati írások szólnak, de nem egy irodalmi alkotásban is szerepel. B. Rita gyömbéres csirkéje a tavasz ízeivel kecsegtet, igazi finom ünnepi ebéd főétele.

Elkészítési idő: 1 óra. Vasárnapi ebéd pompás főétele lehet, de vendégeinket is lenyűgözhetjük vele.

Gyömbéres csirkemell: 1 nagyobb csirkemell, gyömbérpor, só, bors, szójaszósz, olaj a sütéshez.
Hagymamártás: 2 fej fehérhagyma, 1 csokor gazdasszonyhagyma (snidling) vagy 3-4 szál zöldhagymaszár, 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, só, bors. 

1. A csirkemellett megmossuk, felszeleteljük és ízlés szerint sóval, borssal, gyömbérporral fűszerezzük. 
2. Forró olajban mindkét oldalát fehéredésig sütjük, közben kevés szójaszósszal óvatosan meglocsoljuk. A szeleteket rendre kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk. 
3. A fehérhagymát apróra vágva üvegesre dinszteljük abban az olajban amiben a csirkét sütöttük, megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel, fűszerezzük, és lassú tűzön, folytonos keverés mellet besűrítjük. 
4. A finomra vágott gazdasszonyhagymát vagy zöldhagymaszárat már a kész mártáshoz adjuk. 
5. A csirkemellszeleteket natúr burgonyával tálaljuk a mártással leöntve. 

Jó tudni! 
• A csirkemellet sütés előtt egy-két órával ajánlott befűszerezni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: