2014. március 13., csütörtök

Halszeletek paprikás mártásban

Van az a szójáték: mikor eszik a székely halat? Amire a válasz az: hát nagypénteken! Szomorú, hogy a székelység halfogyasztásából már szójáték lett, annyira kevés halat fogyasztunk, pedig nem ártana a disznóhúsfogyasztásunk egyrészét, halra cserélni. A halhús fogyasztása nagyon egészséges, számtalan olyan anyagot tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van, ráadásul attól sem kell tartani, hogy növeli a koleszterol szintünket. Próbáljuk ki K. Réka finom halpaprikását, felér bármilyen más húsból készült pörkölttel.

Elkészítési ideje: 60 perc. Az ízletes fogás négy személy számára elegendő. 

4 szelet tengeri halfilé,1 dl paradicsompüré, 1sárgarépa, 2 evőkanál édes pirospaprikakrém, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, 1-2 evőkanál liszt. 

1. A halszeleteket megtisztítjuk, fokhagymás-olajos páclébe forgatjuk, és néhány órát érleljük. 
2. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a nagyon apróra reszelt sárgarépát, és fedő alatt puhára pároljuk. Kevés lisztet a paradicsompürével és a paprikakrémmel simára kavarunk, majd a párolt sárgarépához adjuk. Folytonosan kavarva, lassú tűzön mártássűrűségűre főzzük. 
3. A pácolt halszeleteket forró olajon hirtelen kisütjük. 
4. Tálaláskor a halszeletekre kanalazzuk a mártást, és tarhonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: