2014. március 2., vasárnap

Nyers céklasaláta fekete retekkel

Ebben az órában már mindenki tudja, hogy mit főz ebédre. Nem is akarnánk senkit eltéríteni eredeti szándékától, csupán egy kis finom friss salátát ajánlunk - Köllő Rékától - a sült, rántott hús, vagy pörkölt mellé. Mert tudjuk, hogy már fogytán az ősszel eltett savanyúság, s már unjuk is, a primőrzöldségek még drágák, ráadásul ízetlenek, de ilyenkor is van cékla, van feketeretek és egy kis murok, amiből pompás salátát készíthetünk.

Elkészítési idő: 25 perc.

1 közepes cékla, 1-2 sárgarépa, 1 zeller, fél fekete retek, só, 1 evőkanál citromlé, 1evőkanál méz, köménymag. 

1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk és jól összekeverjük.
2. Rácsorgatjuk a mézet is, és sóval, köménymaggal ízesítjük, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálaljuk. Ízlés szerint tehéntúrót, tejfölt kínálhatunk mellé, sültekhez kitűnő kísérő.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: