2014. május 26., hétfő

Csirkemell zöld köpenyben

Tökéletes tavasz végi könnyű főétel, amit Rita készített, ráadásul a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Minden benne van, ami ebben az időszakban benne kell legyen egy főételben: a frissesség, az üdeség, a tavasz színei és ízei. Ugyanakkor rendkívül egyszerű, mégis tápláló.

Elkészítési idő: 1 óra. Vacsorának, második fogásnak ebédhez ízes-színes összeállítás. 

1 csirkemell, 30 dkg termesztett csiperkegomba vagy friss erdei gomba, 30 dkg spenót, 2 paradicsom, majoránna, só, bors, olaj, cukor, fokhagyma. 

1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük só, bors és majoránna keverékével, majd forró olajban hirtelen kisütjük, figyelve, hogy ne száradjon ki a hús. Sütés közben egy cikk apróra vágott fokhagymát dobunk a hússzeletekre, és ha megsültek, kiszedjük, melegen tartjuk. 
2. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, abban az olajban, amiben a húst sütöttük, megdinszteljük, közben hozzáadunk egy-két cikk fokhagymát. 
3. A spenótot – néhány spenótlevél kivételével – megmossuk, és a szokásos módon főzeléket készítünk belőle. 
4. A félretett spenótleveleket egy szűrőbe tesszük, és forró gőz felett 2-3 perc alatt megpuhítjuk. Ebbe csomagoljuk a hússzeleteket, mintha kis köpenybe „bugyolálnánk”. 
5. A paradicsomokat félbe vágjuk, a belsejét kikaparjuk, és belekanalazzuk a spenótfőzeléket. 
6. A zöld köpenybe bújtatott hússzeleteket a spenótfőzelékkel töltött paradicsommal és a párolt gombával tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Párolt gomba helyett párolt rizst is szolgálhatunk köretként. 
• A csirkemellet vegetáriánusoknak helyettesíthetjük rántott sajttal, azt göngyölve a spenótlevélbe.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: