2014. május 7., szerda

Sült csirkecomb medvehagymaszósszal

Érdemes kihasználni a lehetőséget, amikor terem a medvehagyma és minél többféle étel ízesítésére kihasználni. Rita utóbb pikáns szószt készített belőle és csirkesült mellé tálalta.

Elkészítési idő: 1 óra. A legegyszerűbb csirkesült is különlegessé tehető a pikáns medvehagymaszósszal. 

4 kicsontozott felső csirkecomb, 1 fej fokhagyma, 1 kötés medvehagyma, 3 dl joghurt, só, bors, olaj. 

1. A csirkecombot lemossuk, tiszta konyharuhán leitatjuk róla a vizet. Forró olajban fedő alatt előbb puhára, majd a fedőt levéve ropogósra sütjük. A sütés felénél, amikor már nem kell forgatni a húst, apróra zúzott fokhagymát szórunk rá, illetve sózzuk, borsozzuk. 
2. A medvehagymát apróra vágjuk, két-három evőkanál joghurttal elkeverjük, majd botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, sózzuk és a maradék joghurttal egyenletesen elkeverjük. 
3. A medvehagymaszószt, tetszés szerint, külön edénykében a sült csirkecomb mellé tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A joghurtot – ha hígnak találnánk – felhasználás előtt célszerű sűrű szövésű vászonzacskóba téve lecsöpögtetni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: