2014. július 10., csütörtök

Töltött paradicsom

Igazi kánikulára való étel, olyan, amit akkor érdemes fogyasztani, amikor úgy érezzük, semmi nem menne le a torkunkon. K. Réka töltött paradicsoma pontosan ilyen! Könnyű, üdítő hatású, mégis laktató!

Elkészítési idő: 20 perc. Üdítő eledel, amit előételként, reggelire vagy vacsorára, de akár hidegtálon vendégváróként is tálalhatunk. 

4 közepes paradicsom, 2 sárgarépa, 1 citrom leve, 10 dkg sajt, 1 teáskanal méz, só, bors, bazsalikom, petrezselyemzöld, metélőhagyma. 

1. A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket. A belsejüket kikaparjuk, és egy tálba tesszük. 
2. A meghámozott sárgarépát és a sajtot lereszeljük és a paradicsom húsához adjuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk és hozzáadjuk. Sóval, borssal, mézzel és citromlével ízesítjük. 
3. A paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel és ráhelyezzük a kalapokat. Önmagában vagy salátaágyon tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: