2014. augusztus 17., vasárnap

Majonézes padlizsán

Most a legolcsóbb a padlizsán, most érdemes minél többféle változatban elkészíteni. Blogunkon már ismertettük kétféle változatát a padlizsánkrémnek - így az egyszerű padlizsánkrémet és a sült paprikás padlizsánkrémet - J. Ildikó elkészítette a majonézes változatát is.

Elkészítési idő: 30 perc. Gazdagabb, laktatósabb változata a padlizsánkrémnek, reggelire, uzsonnára ajánljuk. 

3 közepes padlizsán, 1 fej lilahagyma, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, só és bors. 

1. A padlizsánt megsütjük, megpucoljuk és lecsepegtetjük a levét. 
2. Ezután fakéssel megvágjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. 
3. A tojásból az olajjal és a mustárral majonézt kavarunk, majd összekavarjuk a padlizsánnal. 
4. Végül sóval és borsal fűszerezzük. 

Jó tudni! 
• A frissen készített majonéz a nagy melegben hamar megromlik. Ha a padlizsánkrém majonézes változatát készítjük, csak annyit készítsünk, amennyi egyszerre elfogy.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: