2015. július 6., hétfő

Rakott cukkini

Már van cukkini is a piacon és talán már a kertekben is, a cukkini pedig kitűnő alapanyaga lehet a nyári ételeknek. Köllő Réka készítette ezt a könnyű nyári ételt, érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: 1 óra. Könnyű második, és az elkészítése sem időigényes. 

1 csésze rizs, 50 dkg darált hús, olaj, 4 közepes cukkini, 10 dkg kemény sajt, 4 paradicsom, só, bors, provence-i fűszerkeverék (majoránna, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű); illetve tejföl és ketchup. 

1. A rizset kevés forró olajon megpirítjuk, majd feltöltjük kétszer annyi sós vízzel és puhára főzzük.
2. Ezalatt kevés olajon a darált húst megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük.
3. A cukkinit vékonyan meghámozzuk és felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. 
4. Egy jénai tálat kivajazunk, az aljára tesszük a rizst, majd rá a párolt, darált húst, végül a cukkinit, és forró sütőben 20 perc alatt megsütjük. 
5. Ráreszeljük a sajtot, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. 
6. Tálaláskor paradicsomkarikákat vágunk a tetejére, tejföllel, ketchuppal kínáljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: