2015. november 30., hétfő

Ananászos csirkemell

Nyarat idéző finomságot készítettünk, üdítő lehet a novamberi szürkeségben.

Elkészítési idő: 20 perc. Ínyenc, színes mediterrán étel, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni. 

Hozzávalók 
1 nagy kicsontolt csirkemell, 1 nagyfej hagyma, 1 piros- és 1 zöldpaprika, 1 ananászkonzerv, 2-3 evőkanál napraforgóolaj, só, fehérbors, kurkuma. 

Elkészítése 
1. A csirkemellet nagy kockára vágjuk, a vizétől törlőkendővel leitatjuk. A zöldségeket megpucoljuk és egyforma nagy kockára vágjuk. Az ananászkonzerv levét leszűrjük. 
2. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a csirkemellet és fehéredésig kavargatjuk. 
3. Hozzáadjuk a hagymát meg a paprikát, és – a csirkemellet kissé félrehúzva – megpirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kurkumával és összekavarjuk. 
4. Hozzáadjuk az ananászkonzervet és kevés ananászlevet, összeforraljuk, párolt rizzsel tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A wok egy kínai edény, amiben nagyon gyorsan készíthetők sült ételek. Wok hiányában egy nagy serpenyőben is elkészíthető ez az étel.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól hangzik ez a változat is!
Én így szoktam készíteni: egy csontnélküli csirkemellett szeletekre vagy csíkokra vágok. Kevés oljaon vagy vajon hirtelen enyhén pirosra sütöm. A tűzről félre véve, enyhén fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval, ananász karikakat vagy darabokat halmozok a húsra és megszórom reszelt sajttal. Főzőtejszínt esetleg tejfölt töltök a tetejére és lefödve lassú tűzön kb. 20 percet rotyogtatom. Főtt rizzsel vagy egyszerű főtt krumplival is kiváló. :)