2016. február 15., hétfő

Töltött cékla

Elegáns, díszes és nem utolsó sorban finom ez az étel, amit egyaránt fogyaszthatunk önmagában vagy köretként.

Elkészítési idő: 1 óra. Hideg felvágottak mellé kitűnő kísérő, emellett rendkívül finom és elegáns. Előételként, de akár vacsoraként is tálalhatjuk. 

Hozzávalók

8 közepes méretű cékla, 20 dkg reszelt sajt, 1 pohár majonéz, 2 evőkanál reszelt torma. 

Elkészítése 

1. A céklát megmossuk, kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. 
2. Ha kihűlt a cékla, meghámozzuk, kettévágjuk és kiszedjük a közepét. 
3. A sajtot megreszeljük, reszelt tormával és majonézzel elkeverjük. 
4. A sajtos töltelékkel megtöltjük a félbe vágott céklafejeket és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: