2016. május 5., csütörtök

Töltött kucsmagomba

Kezdenek megjelenni az első gombák! Ezek egyik legízletesebbike a kucsmagomba, amiből Rita készített pompás fogást.
Elkészítési idő: 1 óra. Vacsorára ajánljuk ezt a fogást, de akár előételnek is megfelel.

Hozzávalók 

50 dkg kucsmagomba, 1 cukkini, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg túró, 1 cikk fokhagyma, 1 szál zöldhagyma, 4 tojás, só, bors.

Elkészítése 

1. A kucsmagombákat megmossuk, szalvétán megszárítjuk. A cukkinit megtisztítjuk, megreszeljük, kicsavarjuk a levét. A csiperkegombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk; a fokhagymát megreszeljük.
2. Egy tálban összekeverjük a cukkinit, a csiperkegombát, a fokhagymát és a túrót, majd a keverékkel megtöltjük a kucsmagombát. Tűzálló edénybe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben (200 fokos) lefedve 40 percig pároljuk.
3. A tojásokból és a maradék cukkinis-gombás masszából omlettet készítünk. Ezzel tálaljuk a kucsmagombát.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: