2016. július 4., hétfő

Citromfüves csirkeraguleves

Finom, könnyű, tápláló - leginkább ezzel jellemezhető K. Réka levese.

Elkészítési idő: 40 perc. Könnyű, üdítő leves, amit akár hidegen is fogyaszthatunk. 

Hozzávalók 

2 kicsontolt csirkecomb, 3-4 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zeller, 2 szál zöldhagyma, só, bors, olaj, 1 citrom, citromfű. 

Elkészítése 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikára, a többit pedig kockára vágjuk. 
2. A hagymát, a sárgarépát, a petrezselymet és a zellert kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük. 
3. A csirkecombot felkockázzuk, és enyhe sós vízben 10 percet főzzük, majd a félig megfőtt zöldséghez adjuk. 
4. A legvégén beleszórjuk az apróra vágott citromfüvet. Tetszés szerint citromlével savanyítjuk. 

Jó tudni! 

• A levest csirkemellből is el lehet készíteni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: