2017. március 6., hétfő

Tavaszi saláta cézáröntettel

Régóta nem tettünk itt közzé semmit, de igyekszünk behozni a lemaradásokat ezután. Hosszú kihagyás után pedig, mi mással lehetne indítani, mint Molnár Réka kolléganő pompás salátájával. A tartalmas tavaszi saláta, akár könnyű vacsorának is megfelel.
Elkészítési idő: 30 perc.  

Hozzávalók 

1 fej saláta, 5-6 hónapos retek, 10-12 koktélparadicsom, 1 kis kígyóuborka, 10 dkg csirkemell, só, bors, 3-4 szelet kenyér, 4-5 cikk fokhagyma, olívaolaj, 1 üveg cézáröntet, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg parmezán vagy bármilyen kemény sajt, 5-6 szelet bacon. 

Elkészítése 

1. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és kevés olajon puhára sütjük, majd a baconszeleteket csíkokra vágjuk, azokat is megpirítjuk. 
2. Egy serpenyő aljába locsolunk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat és a felkockázott fokhagymával együtt felforrósítjuk. A kenyérszeleteket kockára vágjuk és a fokhagymás olívaolajon megpirítjuk. 
3. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a saláta leveleit apróra tépjük, majd az összes zöldségfélét egy tálba halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk. 
4. A sajtot is felkockázzuk és a tálban lévő zöldségekhez adjuk a csirkemellel és a pirított kenyérkockákkal együtt. Hozzáadjuk a cézáröntetet meg a tejfölt, alaposan összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. 

Jó tudni! 

• Cézáröntetet készíthetünk házilag is. Ehhez 3 tojássárgáját 1 kiskanál dijoni mustárral és 5-6 evőkanál napraforgóolajjal kavarunk össze, majd ízesítjük egy cikk zúzott fokhagymával, fehér borssal, 1 evőkanál reszelt parmezánnal, fél citrom frissen facsart levével, fél evőkanál Worchestershire-szósszal és sóval.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: