Főételek

Főételkínálatunk betűrendben húsos- és húsmentes kategóriában.

Húsos főételek

Belsőségekből készült ételek
Báránypástétom - drob - pudinka
Kacsamáj másképp
Marhanyelv vadasan
Resztelt marhamáj
Tojásos csirkemájtekercs vörösáfonya-zselével

Birkahússal készült ételek
Báránysült paprikás krumplival
Birkapörkölt
Göngyölt bárány
Mustáros bárányborda
Rozmaringos báránypaprikás
Tojásos bárányhús

Borjúhússal/marhahússal készült főételek

Bécsiszelet lenmagos bundában
Borjúpörkölt
Borjúpörkölt gombával
Borjúsült epres chutney-val
Borjúszelet zöldségágyonű
Gombás borjúhátszín kapros rizzsel
Majoránnás borjúpörkölt
Növendékpecsenye párolt zöldpaszullyal
Sóbafőtt tárkonyszósszal
Tárkonyos borjúpaprikás
Vörösboros marhapörkölt

Csirkehússal készült főételek
Ananászos csirkemell
Ananászos csirkepörkölt
Bazsalikomos csirke spenóttal
Céklakrém csirkecsíkokkal
Cukkinis csirke
Császárszalonnás rakott csirkemell
Csirkecombok padlizsánágyon
Csirkemell zöld köpenyben
Csirkesült krumplipürével
Csirkés tökfőzelék
Csirkés zöldborsó
Gombás csirkepaprikás
Göngyölt csirkehús gíümölcsmártással és burgonyapogácsával
Gyömbéres csirkemell hagymamártásban
Kemencében sült gyömbéres jércecomb grillezett zöldségekkel

Füstölt hússal készült főételek
Csavart csülök
Füstölt csülök őzgerincben
Füstölt karaj kéksajtos mártással és céklasalátával
Füstölt karaj nagymamapityókával, tejfölös meggyöntettel
Füstölt oldalas párolt savanyú káposztával
Kászoni töltelékes káposzta
Paradicsomos zöldbabfőzelék füstölt sonkával
Párolt, füstölt sertéscomb rántott pityókával (videó)
Pirított sonkaszeletek parasztpityókával
Rakott káposzta kolbászkarikákkal
Rakott pityóka kolbásszal
Tepsis csülök


Grillek/Rostonsültek
Borjúnyárs grillrácson
Csirkenyárs
Grillcsirke
Kefta - birkavagdalt nyárson
Sonkás nyárs majálisra
Zsiványpecsenye

Hal
"A pisztráng hidegen"
Citromos hal párolt sárgarépával
Grillezett busa
Halszeletek paprikás mártásban
Joghurtos-majoránnás halszelet
Párolt pisztráng sáfrányos lében
Pisztráng gombás mártással
Pisztráng muzsgyéval
Süllőszelet citrommártással

Húsos főzelékek
Babfőzelék
Tarhonyás lecsó kolbásszal

Pulyka-, liba-, kacsahúsból készült főételek

Aszalt gyümölcsös húsgombóc
Aszalt szilvás pulykamelltekercs
Borban párolt pulykamell szederöntettel
Gyömbéres kacsasült
Kacsacomb székely szamuráj módra
Libamáj saját zsírjában
Majoránnás pulyka
Narancsos-gyömbéres pulykasült
Pulykamájtokány hagyományosan
Pulykasült római tálban
Rozmaringos kacsacomb párolt vöröskáposztával
Rozmaringos sült libacomb különleges köretekkel
Sáfrányos pulykamell
Sonkába göngyölt pulykamell
Tepsis pulykacomb

Sertéshússal, szalonnával, sonkával készült főételek
Bélszín zöldséges mártásban
Dödölle
Gánica
Gombás-hagymás rostélyos
Gombás szelet
Fasírt paradicsomszószban, pityókapürével
Fehér karaj párolt rizzsel
Hagymás szelet reteklevélmártással
Kocsonya
Mocskos tokány
Muszaka
Paradicsomos oldalas párolt vöröskáposztával (videó)
Rakott cukkini
Rakott krumpli másként
Sajtos-almás panírozott párnácskák
Sárgaborsófőzelék fasírttal
Sertéscomb mustármártásban
Sertéscsíkok mexikói módra
Sertéskaraj fordított körettel

Nincsenek megjegyzések: