2013. július 29., hétfő

Grillcsirke

Induljon jól ez a hét, süssünk grillcsirkét! A grillcsirke amellett, hogy nagyon finom, egyszerű elkészíteni is. Bátran próbálkozhatnak vele a kezdők is.

Elkészítési idő: 1-1,5 óra. Mutatós és főképp finom fogás, amit a legízletesebben a gyergyószentmiklósi K&K gyorsétkezdében készítenek. 

1 db 1-1,5 kg-os grillcsirke, só, bors, paprika, majoránna, rozmaring, fokhagyma és olívaolaj. 

1. A csirkét átmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd kívül-belül fűszerezzük. 
2. A befűszerezett csirkét 170 fokra hevített grillsütőben vagy sóágyon, illetőleg vízzel teli sörösüvegre húzva előmelegített, közönséges sütőben 1-1,5 órát sütjük. 
3. Sült hasábburgonyával, salátával és pikáns szószokkal tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A sokféle fűszer helyett használhatunk egyszerűen grillcsirke-fűszerkeveréket. 
• A grillcsirkét mindig annyi órát sütjük, ahány kilós a csirke. Ez idő alatt a bőre ropogós pirosra sül és húsa zamatosan puha marad.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: