2013. november 16., szombat

Céklakrémleves

Szemet gyönyörködtető, szívet-lelket melengető leveskét főzött Rita. Ráadásul egy ilyen leves elkészítése éppen aktuális, hiszen teljében a céklaszezon. Céklát pedig nem csak azért fogyasztunk, mert most van szezonja és ilyenkor nagyon olcsó, hanem azért is, mert nagyon egészséges.

Elkészítési idő: 1 óra. A céklát már az ókori görögök is előszeretettel fogyasztották, köztudottan a leghatékonyabb méregtelenítő zöldség. Egészségünk megőrzése végett ajánlatos minél többet fogyasztani belőle, hogy növeljük szervezetünk ellenállóképességét. 

4 közepes méretű cékla, 4 kisebb alma, egy mokkáskanál köménymag, só, egy pohár tejföl, cukor. 

1. A céklát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és felkockázzuk. 
2. Az almákat meghámozzuk és a céklával együtt összeturmixoljuk. 
3. Teatojásba tesszük a köménymagot, a céklalevessel együtt felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: