2014. április 17., csütörtök

Töltött csirkecomb

Aki nem szereti a bárányhúst, csirkehúsból és májból is készíthet pástétomot húsvétra. Alíz töltött csirkecombját egyszerű elkészíteni és nem csak a húsvéti asztalon állja meg a helyét, de tálalhatjuk bármilyen ünnepi alkalomra.

Elkészítési ideje: 1,5-2 óra. Mutatós, ízletes fogás, ami helyettesítheti a töltött bárányt azon családok húsvéti asztalán, akik nem kedvelik a bárányhúst. 

Töltött csirkecomb: 3 csirkecomb (alsó-felső egyben) só, bors, pirospaprika, 1-2 cikk fokhagyma.
Töltelék: 15-20 dkg máj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 felső csirkecomb, 1 főtt és 1 nyers tojás, 1 kis fej hagyma, 1 tejben áztatott zsemle vagy 1-2 szelet fehérkenyér, só, bors, pirospaprika, illetve ízlés szerint őrölt szerecsendió, majoránna és petrezselyemzöld. 

1. Az alsó-felső csirkecombot megtisztítjuk, a bőrt óvatosan ujjbeggyel lefejtjük az izomrétegről úgy, hogy „zseb” keletkezzen a bőr és az izom között. 
2. A csirkecombot fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával. Majd állni hagyjuk, amíg a tölteléket elkészítjük. 
3. A töltelékbe járó csirkecombot enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a csontról leválik a hús. Illetve megfőzzük a tojásokat. Mindkettőt kihűtjük. 
4. Közben a kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megdinszteljük benne a szintén kockára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd a májat addig pirítjuk rajta, amíg zsírjára sül. Ezután kihűtjük. 
5. A csirkecomb épebb részeit, a tojást és a máj felét nagy kockára vágjuk, és minden maradék töltelék alapanyagot ledarálunk. A ledarált és kockára vágott hozzávalókat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejből kifacsart zsemlét, ízlés szerint fűszerezzük, és a masszát összegyúrjuk. 
6. A csirkecombok bőr alatti részébe töltjük a masszát, majd hústűvel vagy fogvájóval betűzzük a nyílást. A töltött csirkecombot vékonyan olajozott tepsiben fóliával lefödve kb. 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és 10 perc alatt pirosra sütjük. 
7. Miután kihűlt, szeletelve tálaljuk salátával vagy bármilyen friss zöldséggel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: