2013. november 19., kedd

Kókuszos krémes

Mivel jeles névnapok és nagy névnapozások következnek, ráadásul több olvasónk is kért "valami süteményötletet", a sort továbbra is sütivel folytatjuk. J. Ildikó kókuszos krémese egy olyan sütemény, ami biztos fog ízleni az Erzsébeteknek, Katalinoknak, de még az Andrások is megnyalhatják a bajuszukat tőle.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Díszes ünnepi sütemény, kókuszrajongóknak ajánljuk bármilyen ünnepre. 

Alaptészta: 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg margarin, 1 tasak sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 tojás, pici tejföl. 
Fehér krém: 6 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tej. 
Sárga krém: 6 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor. 

1. A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, és pici tejföllel ruganyos tésztát gyúrunk belőle. 
2. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét közepes tepsi méretűre nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és az így nyert masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra.
4. Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre, és előmelegített, mérsékelt hőmérsékletű sütőben megsütjük. 
5. A sárga krémhez előbb a tojássárgájákat a cukorral habosra kavarjuk. A lisztet kevés tejben csomómentesre kavarjuk, hozzáadjuk a többi tejet is, majd forralni kezdjük. Közben óvatosan belekavarjuk a habosra kavart tojássárgáját is, majd lassú tűzön állandóan kavarva forrásig főzzük. A margarint apránként a kihűlt tojáskrémhez adagoljuk és habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük.
6. Végül megszórjuk kókusz- vagy csokoládéreszelékkel, de csokimázat is készíthetünk rá.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Fehér krém: 6 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tej. 
3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és az így nyert masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra.
Mi lesz a tejjel?