2014. március 22., szombat

Dominószelet

Itt a hét vége és ha még nem döntöttük el, mit sütünk vasárnapra a családnak, vagy nincs ötletünk, ajánljuk ezt a mókás süteményt. M. Réka süteményét hamar megkedvelik a gyermekek, érdemes annyit készíteni, hogy maradjon hétfőre az tízóraira is.

Elkészítési idő: kb. 70 perc. Díszes, mókás sütemény, a gyermekek kedvence. 

15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál méz, 6 kocka tejcsokoládé, 20 dkg liszt, 5 g sütőpor (fél csomag), fél tábla fehér és fél tábla barna tejcsokoládé. 

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. 
2. A mézet felolvasztjuk, és a tojásokhoz öntjük, belereszeljük a 6 kocka csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is a keverékhez adjuk. 
3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük. 
4. Ha kihűlt, sütőpapír segítségével kivesszük a tepsiből. Ha netán egyenletlenre sült volna a teteje, levágjuk a kidudorodó részeket, átfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk egy tálcára. 
5. A kétféle csokoládét külön edényben mikrohullámú sütőben vagy gőzfürdőben felolvasztjuk, majd a sütemény felét a fehér, míg a másik felét a barna olvasztott csokoládéval egyenletesen megkenjük. 
6. A süteményt dominó formájú, hosszúkás szeletekre vágjuk, és kipöttyözzük: a barna szeleteket fehérrel, a fehéret barnával. 

Jó tudni! 
• Ajánlott sütőpapírt használni, mert melegen ragadós a sütemény, és nehéz lesz épen kivenni a tepsiből.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: