2013. október 2., szerda

Tárkonyos csirkeraguleves

Nahát, úgy néz ki, hogy elmarad a hosszú, meleg ősz, helyette egyből beköszöntött a zord, hideg tél. Mi mással melegíthetnénk lelkünket, mint egy jó tartalmas, forró levessel. Rita tárkonyos csirkeragulevese épp ilyen.

Elkészítési idő: 40 perc. Férfiaknak kedveskedhetünk ezzel a tömény, húsos, de zöldségekben is bővelkedő levessel. 

2 ép csirkecomb vagy 1 csontos csirkemell, 6 szál sárgarépa, egy fej karalábé, 2 szál petrezselyem, 1 kis zeller, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, 1 evőkanál tárkony, 3 dl tejföl, só, bors, vaj. 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a karalábét, zellert, hagymát kockára, a sárgarépát és a petrezselymet karikára vágjuk. 
2. A karalábét vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, és fedő alatt félpuhára pároljuk. 
3. A csirkehúst kicsontozzuk, kockára vágjuk, és a zöldségekkel együtt fehéredésig dinszteljük. 
4. Felöntjük forró vízzel, beletesszük a csontokat, hozzáadjuk a gombát és a tárkonyt, fűszerezzük, fedő alatt készre főzzük a levest. 
5. Ha megfőtt a leves, kivesszük a csontokat, forró levessel elkeverjük a tejfölt és visszatöltjük a fazékba. 

Jó tudni! 
• Ha savanykásan szeretjük a levest, facsarhatunk bele kevés citromlevet, vagy tárkonyecettel savanyíthatjuk a végén.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: