2013. július 6., szombat

Sztracsatellás fagylalt

Ma egy ilyen fagyis nap van, úgy tűnik, de holnap kiderül, miért is. S ha már megint fagyi, akkor legyen sztracsatellás! Vagyis olyan fagyi amiben csokoládédarabkák vannak. Alíz sztracsatellás fagylaltját nagyon könnyű elkészíteni, csupán arra kell figyelni, hogy a csokoládéreszelék a már kihűlt fagylaltmasszába kerüljön, ellenkező esetben felolvad és csokis fagyi lesz belőle.

Elkészítési idő: 30 perc. 

4 tojássárgája, 3 evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 4 dl tejszín, 10 dkg keserű csokoládé. 

1. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a keményítőt, majd simára kavarjuk a tejjel. Lassú tűzön folytonosan kavargatva sűrű pépet főzünk, majd hideg vizes edénybe merítve lehűtjük. 
2. A tejszínből kemény habot verünk, hozzákavarjuk a vaníliás pépet, végül belereszeljük a csokoládét, és elkeverjük. 
3. Dobozba töltjük és fagyasztóba tesszük. 

Jó tudni! 
• Ha bármilyen fagyiba pici sót is teszünk, fokozza az ízeket.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: