2013. december 16., hétfő

Sonkagöngyöleg

Mivel holnap Csíkszeredában S. Ildikóval nagyot sütünk-főzünk kamerák előtt, még ma este beblogolom K. Réka finom falatkáját, hogy holnap majd Gáspy legyen, amit ajánljon a Retró Konyha hallgatóinak is. A finomságot már szilveszterre ajánljuk ötletképpen további hasonló finomságokhoz és természetesen továbbra is Kedves Olvasóink figyelmébe ajánljuk a jobb felőli oldalsávban listázott ünnepi kínálatunkat.

Elkészítési idő: 20 perc. Mutatós falatka a szilveszteri asztalon, előételként vagy hidegtálon egyaránt tálalható. 

5 szelet sonka, 2 körte, sajt, paradicsompaprika-savanyúság, aszalt szilva, bazsalikom- vagy mentalevél, petrezselyemszár. 

1. A sonkaszeleteket hosszában kettőbe vágjuk. A körtét megmossuk és vékony csíkokra szeleteljük. A paradicsompaprika-savanyúságot is hasonló módon szeleteljük. 
2. Minden sonkaszeletbe teszünk egy-egy sajt-, körte- és paradicsompaprika-csíkot, valamint egy-egy aszalt szilvát, majd felgöngyöljük és átkötjük petrezselyemszárral. Bazsalikom- vagy mentalevéllel díszítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: