2013. december 2., hétfő

Pulykasült római tálban

Noha messze még karácsony, mi már az ünnepre hangolódunk, és már mostantól igyekszünk olyan ételeket ajánlani, amelyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Ilyen lehet például K. Réka pulykasültje római tálban, aminek előnye, hogy a köret egyszerre készül a sülttel. Ugyanakkor szintén az ünnepi készülődést elősegítendő, rövidesen az oldalsávban listázzuk azon ételeinket, süteményeinket, amelyeket karácsonyra és szilveszterre ajánlunk.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Az ünnepi ínyencség előnye, hogy a hússal egyszerre készül a köret is.    

2 pulykacomb, 8-10 közepes krumpli, 20 dkg aszalt szilva, 4 alma, só, bors. 

1. A krumplit és az almákat megmossuk és meghámozzuk. 
2. A húst és a félbe vágott krumplit sózzuk, borsozzuk, majd egy római tál közepébe előbb beletesszük a pulykacombokat, köréje a krumplit, az almát és az aszalt szilvát. 
3. A római tálat lefödjük, és előmelegített sütőben 50-60 perc alatt a benne lévő húst, krumplit és gyümölcsöt puhára sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük az edény tetejét, és aranybarnára pirítjuk a húst. 

Jó tudni! 
• A római tálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: