2014. március 21., péntek

Lekváros tallér

Ha valami kiadósat és finomat akarunk készíteni a hét végére, akkor próbáljuk ki a lekváros tallért. M. Réka süteménye sokáikg eláll, ha dupla adagot készítünk belőle, marad még jövő hétre is az iskolások tízórais dobozába.

Elkészítési idő: 60 perc. Kiadós sütemény, ha sokáig eláll, kiváló tízórai, uzsonna. 

16 dkg puha vaj, 12 dkg porcukor, 4 tojás, 16 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 4 evőkanál kukoricaliszt; lekvár vagy krém, ízlés szerint. 

1. A vajat megolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, fokozatosan belekeverjük a lisztet, a kakaót és a kukoricalisztet. 
2. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a tésztából kb. 3 centire egymástól kis halmokat rakunk. 
3. Tíz perc alatt készre sütjük. 
4. Ha kihűltek a tallérok, kettesével lekvárral vagy mogyorókrémmel összeragasztjuk. 

Jó tudni! 
 • Málnalekvárral a legfinomabb, de bármelyik kedvenc krémünkkel, lekvárunkkal összeragaszthatjuk.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések: