2013. július 9., kedd

Húsmentes csorba

Noha a csorbát általában savanykás ízvilágú húsos levesként tartjuk számon, nem árt tudni, hogy léteznek húsmentes változatok is. Ez lényegében a hagyományos böjtös csorba pennetésztával  - lehetne rizs, de akár csipetke is - gazdagított változata, aminek elkészítése időszerű, amikor rengeteg a friss zöldség. Rita csorbájának az előnye, hogy akár hidegen is fogyasztható a nyári nagy melegekben.

Elkészítési idő: 30 perc. Különösen finom nyári leves, amit nemcsak a húsmentesen étkezőknek ajánlunk.

4 nagy paradicsom, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldpaszuly, 3-4 darab krumpli, 1 kisfej hagyma, egy marék pennetészta, só, bors, paprika, lestyán, olaj. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszés szerinti darabokra aprítjuk.
2. Az előkészített zöldségeket – a paradicsom kivételével – olajon megdinszteljük, fűszerezzük, majd felöntjük két liter forró vízzel.
3. A paradicsomot leforrázzuk, lehámozzuk a héját, majd amikor a többi zöldség már puha, belefőzzük a levesbe.
4. Végül hozzáadjuk a pennetésztát és a finomra vágott lestyánt is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: