2014. február 26., szerda

Hófehérke álma

Mindig örülünk, ha Olvasóink meglepnek receptjeikkel, Bíró Terézia is ezt tette, meglepett bennünket ennek a pompás süteménynek a receptjével. A Hófehérke álma fantázianév egyébként egy nagyon jó krémes piskóta és nagyon finom, nem utolsó sorban kipróbáltuk mi is.

Elkészítési idő: 1,5 óra. A pompás sütemény receptjét Bíró Terézia csíkszeredai olvasónk küldte a Székely Konyhának, azzal az ajánlással, hogy próbáljuk ki, hiszen ő már többször is sikert aratott vele baráti társaságban. 

Piskóta: 7 tojás, 30 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 40 dkg liszt, fél tasak sütőpor. 
Krém: 0,5 l tej, cukor, ízlés szerint, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak vanília ízű pudingpor, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejszín, fél citrom leve és reszelt héja, 10 dkg kókuszreszelék. 

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben (160 Celsius-fokon) megsütjük. 
2. A krémhez a tejet a pudinggal, a liszttel, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral sűrűre főzzük. Ha már langyosra hűlt, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kókuszreszelék kétharmadával óvatosan a pudinghoz keverjük. 
3. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és a krém felét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a másik lapot és a tetejét is bekenjük krémmel. Villával mintát húzunk a tetejére, és megszórjuk a maradék kókusszal. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: