2013. december 5., csütörtök

Szezámmagos rántott sajt

A rántott sajt igencsak finom étel és ritka, aki nem szereti. Azonban ezt is lehet színesebbé, változatosabbá tenni egy kis leleményességgel, no meg szezámmaggal, ahogyan Rita is tette. 

Elkészítési idő: 1 óra. Laktató és mutatós étel, amit nemcsak a húsmentesen táplálkozók fogyaszthatnak az ünnepen. 

8 szelet juhsajt, 8 szál sárgarépa, 10 dkg szezámmag, két tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj. 

1. A sárgarépát megtisztítjuk és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. 
2. A sajtszeleteket panírozzuk az alábbi sorrendben: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, tojás, szezámmag. Ezután forró olajban aranysárgára sütjük. 
3. A sárgarépát tálalás előtt forró olajban megfuttatjuk és a rántott sajttal tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A sajtszeleteket különböző magvakkal panírozhatjuk, például darált mogyoróval, mandulával.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: