2013. október 1., kedd

Sajtos-almás panírozott párnácskák

Mi mással lehetne vidámítani ezt a borongós, esős, őszi időt, mint egy pompás. szívmelengető fogással?! Rita sajtos-almás párnácskái pontosan ilyen étel, amit viszonylag gyorsan el lehet készíteni.

Elkészítési idő: 40 perc. Az alábbi édes-savanykás ízű párnácska különleges főfogás lehet akár ünnepi asztalon is.  

1 sertésbélszín, 30 dkg sajt, 1 alma, só, bors, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. 

1. A bélszínt megmossuk, megtisztítjuk a hártyáitól, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd „szétnyitjuk”, azaz oldalról bemetsszük kicsivel túl a közepénél és kinyitjuk a hússzeletet. 
2. Sózzuk, borsozzuk, vékonyra szeleltelt, hámozott almát és sajtszeletet helyezünk az egyik felére, majd ráhajtjuk a másik felét. 
3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva középlángon fedő alatt mindkét oldalát sütjük. 
4. Sült burgonyával vagy párolt vöröskáposztával és krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: