2013. szeptember 3., kedd

Sörös-gombás tokány

Mostanában sokat esett az eső mifelénk és a gombák is megjelentek ismét. Ha lenne egy kis meleg, még több gomba lenne és akkor elkészíthető Rita fölséges sörös-gombás tokánya. 

Elkészítési idő: 1 óra. Különleges tokány, amit a gomba, a sör és a sokféle zöldség tesz különlegessé. 

20 dkg csirkemell, 1 szelet szalonna, 30 dkg erdei gomba, 10 dkg karfiol, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 szál zöldhagyma, 1 pohár sör, 1 kávéskanál cukor, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 0,5-1 dl tej. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, a paprikát, paradicsomot, hagymát, zöldhagymát kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát kockára vágjuk. 
2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és fehéredésig kavargatjuk. Az edényben a húsokat félrehúzzuk, beletesszük a cukrot, és kissé karamellizáljuk. 
3. Ezután rendre hozzáadjuk a rózsáira szedett, aprózott karfiolt, a hagymát, zöldhagymát, zöldpaprikát, a gombát és a paradicsomot. Gyakran kavargatva megdinszteljük, és mielőtt lesülne a zöldség, ráöntünk egy pohár sört. 
4. Közben sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve puhára pároljuk. 
5. Ha minden megpuhult, a lisztből és tejből készült habarással behabarjuk. 
6. Natúr- vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: