2013. szeptember 6., péntek

Vörös áfonya télire

Még mindig van vörös áfonya, és aki még nem tett el belőle télire, ajánljuk, hogy mielőbb szerezze be. A vörös áfonyának felsorolni sem lehet mennyi jótékony hatása van, Gyergyóban sokan egyszerűen orvosságnak becézik és télen is gyógyszerként kanalazzák megfázás, magasvérnyomás, vese- és szívpanaszokra. Magas antioxidáns tartalma megvédi szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól és lassítja az öregedési folyamatot. Nem utolsó sorban igencsak finom télen süteményekben, mártásokban, de akár húsok mellé is. K. Réka befőttje.

Elkészítése: 1,5 óra. Kiváló téli nyalánkság, kenyérre kenve, sütikbe, de akár szószokhoz, húsok mellé is kínáljuk.

Minden 1 kg piros áfonyához 40 dkg cukor, citrom ízlés szerint. 

1. A gyümölcsöt megmossuk, és a cukorral együtt edénybe tesszük.
2. Lassú tűzön állandóan kavargatva, ízlés szerint citromkarikákkal ízesítve felforraljuk. A forrástól számított 5-10 percig főzzük, majd üvegekbe szedjük.
3. Miután kihűlt, lekötözzük.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon finom, nalunk is nagyon szeretik , mar mint Maramarosban .

Névtelen írta...

Köszönjük szépen ez nagyon tetszik !!!

Alíz írta...

Örülök, hogy elnyerte a tetszésüket és bevált a recept! :)

Névtelen írta...

Köszönöm, kipróbáltam nagyon jó!