Még egy finom és különleges sütemény K. Rékától és épp időszerű is elkészíteni, hiszen most van a szezonja a sütőtöknek. Ez a recept egyébként annyira könnyű, hogy bátran próbálkozhatnak vele a kezdők is.
Elkészítési idő: 55 perc. Egyszerűen elkészíthető sütemény, aminek különlegességét a sütőtök adja.
Alaptészta: 1 egész tojás, 2 tojásfehérje, 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, pici só.
Töltelék: 30 dkg tehéntúró, 2 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, mandulaaroma.
Tetejére: sütőtökszeletek.
1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összekavarjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
2. A tehéntúrót kikavarjuk a tojások sárgájával és a cukorral. Tetszés szerint mandulaaromával ízesítjük.
3. Egy kisebb sütőtököt megmosunk, elvágjuk kettőbe, kivesszük a magházát és meghámozzuk. Zöldséghámozó segítségével vékonyra szeleteljük.
4. A tésztából 28 cm átmérőjű kört nyújtunk. Kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kerek sütőformát úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából.
5. Beletesszük a tölteléket, majd sugárszerűen a tetejére helyezzük a sütőtökcsíkokat.
6. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Langyosan szeleteljük.
Jó tudni!
• Mandulaaroma helyett a töltelékhez használhatunk rumaromát is.
• Ha vastagabb szeleteket vágunk, akkor nem sül át a sütőtök.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése